Читај ми!

Кина, експлозија на железничкој станици

Три особе су погинуле, а 79 повређено у експлозији на железничкој станици у главном граду кинеске области Синђанг, у којој је раније било етничких немира. Експлозија се догодила на крају четвородневне посете председника Си Ђинпинга том региону.

Узрок експлозије код излаза станице у главном граду западне кинеске провинције Урумћију још није познат, јавила је агенција Синхуа, преноси Бета.

Како наводи кинеска државна агенција, железнички саобраћај је поново успостављен два сата после експлозије, уз надзор наоружане полиције.

Међунационална напетост годинама тиња у Синђангу где живе мањински Ујгури. Урумћи је био поприште немира 2009. године, када је погинуло скоро 200 људи.

Председник Си Ђинпинг је током посете представио област Синђанг као "линију фронта" у борби Пекинга против тероризма, преносе званични медији.

Си је током посете позвао локалне званичнике да подрже социјалну стабилност, раст и побољшају животни стандард и јачају јединство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи