Читај ми!

Абас: Холокауст најстрашнији злочин

Палестински председник Махмуд Абас рекао је да је холокауст најружнији злочин против човечности модерне историје. Абасова изјава уследила је пошто је Израел прекинуо преговоре са Палестинцима.

Оно што се догодило Јеврејима најружнији је злочин против човечности који се догодио у модерној историји", рекао је Абас, преноси агенција Бета.

Абас је рекао да саосећа са жртвама холокауста и са њиховим породицама, што је једна од ретких таквих изјава једног арапског званичника, наводи Асошијeтед прес.

Абасова изјава уследила је пошто је Израел прекинуо преговоре са Палестинцима. Таква одлука уследила је пошто је постигнут договор о помирењу између Абасовог умереног покрета "Фатах" и екстремног исламског покрета "Хамас".

Палестински председник рекао је да је спреман да продужи преговоре и после 29. априла, као и да ће заједничка влада два покрета бити базирана на његовој, а политичкој платформи "Хамаса".

На бази сећања на болни холокауст, позивамо израелску владу да ову прилику искористи како би се постигао праведан и потпун мир, рекао је Абас, наглашавајући да мир треба да подразумева да две државе - Изреал и Палестина живе у суседству и миру и безбедности.

Многи Палестинци страхују да би признавање холокауста могло да умањи признање њихових патњи 1948. године, током оснивања израелске државе, наводи америчка агенција.

Хамас до сада није признавао холокауст, а 2009. године протестовао је зато што се о том историјском догађају предавало у школама у Гази које су основале УН.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи