Читај ми!

Египат, сукоби студената и полиције

Неколико демонстраната повређено у Каиру током сукоба студената и полиције. Студенти на више универзитета у Египту протестују због осуде на смрт 529 чланова Муслиманске браће.

Полиција је сузавцем растеривала стотине студената који су протестовали на универзитету у Каиру, преноси Танјуг.

Египатске снаге безбедности сукобиле су се на више универзитета са студентима који су се прикључили побуни због осуде на смрт 529 припадника Муслиманске браће.

Према саопштењу полиције, у граду Загазиг, студенти су оштетили фасаду административне зграде локалног универзитета, због чега су припадници безбедносних снага ушли у универзитетски комплекс и ухапсили осморо демонстраната, пренео је АП.

Протесте је покренула одлука суда на југу Египта, у граду Минија, који је изрекао је пресуду присталицама бившег председника Мухамеда Мурсија, после само два рочишта.

Адвокати оптужених се жале да им током процеса није било омогућено да изнесу аргументе одбране.

Суђењу је присуствовало више од 150 оптужених, док је осталима суђено у одсуству пошто су у бекству, а 16 их је ослобођено оптужби.

Осуђених 529 чланова покрета Муслиманска браћа део су групе од 545 Мурсијевих присталица против којих је покренут кривични поступак због убиства једног полицајца и покушај убиства још два припадника полицијских снага, као и због напада на полицијску станицу и других насилних дела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи