Хамнеи сумња у Холокауст

Ајатолах Али Хамнеи рекао да сумња у постојање Холокауста и позвао на отпор "културној инвазији Запада". Претходно председник Ирана Хасан Рохани и шеф дипломатије Мухамед Џавад Зариф осудили "нацистички масакр Јевреја".

Врховни верски вођа Ирана, ајатолах Али Хамнеи изразио је сумњу у постојање и димензије Холокауста и осудио "црвене линије" Запада о слободи изражавања.

"Земље које претендују да су слободне, имају црвене линије и веома су одлучне да их бране. У европским земљама, нико се не усуђује да говори о Холокаусту, за који не знамо да ли је стваран или не и да ли га је било, како се догодио", рекао је Хамнеи поводом Иранске нове године.

Обраћајући се у Мешхеду, једном од главних светих градова Ирана, Хамнеи је позвао на "отпор културној инвазији" Запада, посебно кад је реч о слободи изражавања.

"Довођење у питање Холокауста сматра се као велика грешка, они то спречавају, хапсе и суде, а претендују да су слободни. Они очекују од нас да не бранимо наше црвене линије о питању вере и револуционарних вредности", додао је Хамнеи.

Иран не признаје Израел, а неки од иранских званичника редовно позивају на уништење те земље. Али, за разлику од свог претходника Махмуда Ахмадинежада који је Холокауст назвао "митом", садашњи председник Ирана Хасан Рохани осудио је "нацистички масакр Јевреја".

Шеф иранске дипломатије Мухамед Џавад Зариф је у фебруару изјавио да је истребљење Јевреја под нацистима била "окрутна трагедија која се никада не сме поновити".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи