Читај ми!

Шведска, невин осуђен за осам убистава

Пошто је утврђено да су сведочења на којима је била заснована пресуда за осмоструко убиство била лажна, шведски суд наложио да се осуђени Стуре Бергвал пусти на слободу.

Швеђанин Стуре Бергвал, који је својевремено сматран серијским убицом, слободан је човек, пошто су власти утврдиле да су пресуде, које су му изречене за осам убистава, биле засноване на лажним сведочењима.

Суд у Фалуну у централној Шведској наложио је ослобађање Бергвала из затвореног дела психијатријске установе, где се налазио од 1991. године.

Бергвал, који сада има 63 године, признао је да је током три деценије убио више од 30 људи, а осуђен је у осам случајева. Касније је повукао признања, наводећи да их је дао под дејством тешких лекова.

Свако од његових признања оборено је пошто су тужиоци навели да немају ниједан други доказ који га повезује са убиствима, од којих нека можда и нису била убиства.

Суд је пресудио да Бергвал треба да настави са психијатријским лечењем, али не више у затвореном делу клинике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи