Читај ми!

Три године затвора за проневерене милијарде

Бившем брокеру Жерому Кервијелу оптуженом да је банци Сосијете женерал нанео штету од скоро пет милијарди евра, суд у Француској потврдио пресуду од три године затвора.

Касациони суд у Француској потврдио је пресуду од три године затвора Жерому Кервијелу, бившем брокеру оптуженом да је 2008. године банци Сосијете женерал нанео штету од скоро пет милијарди евра.

Кервијел, који је искористио сва правна средства, провео је 2008. године 41 дан у притвору, чиме ће његова затворска казна бити мало дужа од две године и 10 месеци.

Касациони суд је у жалбеном поступку укинуо део пресуде који се односи на новчану казну од 4,9 милијарди евра одштете колико износи изгубљена сума банке. Суд је тај део пресуде пребацио апелационом суду у Версају.

За време суђења Кервијел је у своју одбрану рекао да је изгубио свест о реалности, али је више пута поновио да су му надређени допуштали и чак га охрабривали да преузима ризик кад год би успео да заради новац за банку.

Кервијел, који је почетком марта кренуо пешице из Рима у Париз, осуђујући "тиранију тржишта", данас није био у Касационом суду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи