Читај ми!

Немачки привредници против санкција Русији

Немачки привредници забринути најавама економских санкција Русији због кримске кризе. Око 300.000 радних места у Немачкој зависи од размене са Русијом у којој је регистровано 6.200 немачких фирми. Укупне инвестиције компанија из те земље у Русији износе око 20 милијарди евра.

Дипломате се питају да ли ће Немачка, икада, подржати оштрије мере против Русије због инвазије на Крим. Трећина гаса који троше Немци долази из Русије, док се вредност немачког извоза у Русију процењује на 36 милијарди евра годишње, пише лондонски Економист.

Комитет за источноевропске економске односе, односно лобисти који представљају велике компаније, наводи да око 300.000 радних места у Немачкој зависи од трговинске размене са Русијом, као и да је у Русији регистровано 6.200 компанија чији су власници Немци.

Вредност немачких инвестиција у Русији процењена је на 20 милијарди евра, па не чуди изјава шефа тог комитета да су санкције "бесмислене", пише Економист.

Укупно, Немачка у Русију годишње извезе робу у вредност од 36 милијарди евра.

Лист наводи да је аутомобилска индустрија највећи извозник. Иако је продаја немачких аутомобила у Русији, прошле године, опала за пет одсто, истовремено је вредност извоза индустријских производа скочила за 22 одсто.

Само "Фолксваген" је прошле године у Русију извезао 200.000 аутомобила.

Економист наводи изјаву Улриха Акермана, председника немачког удружења инжењера, који је, избегавајући да коментарише шта би Берлин требало да уради поводом кримске кризе, ипак рекао да "нема примера да су санкције испуниле амбиције политичара".

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи