Читај ми!

Корупција у Турској, оптужени пуштени из притвора

Из притвора пуштено преосталих пет особа оптужених за корупцију у оквиру афере која је уздрмала владу премијера Реџепа Тајипа Ердогана. Десило се очекивано, правда је испуњена, рекао Ердоган.

Суд у Турској пустио је из притвора преосталих пет особа оптужених за корупцију, међу њима и синове двојице министара који су ухапшени у оквиру истраге која је уздрмала владу премијера Реџепа Тајипа Ердогана, јавио је АФП.

Они ће остати на слободи до суђења, пренели су локални медији.

Међу пуштенима из притвора су и син бившег министра унутрашњих послова Борис Гулер и син бившег министра економије Кан Каглајан, као и азербејџански бизнисмен Реза Зараб.

Приватна телевизија НТВ је јавила да је оптуженима забрањено да путују из земље, а полицији морају да се јављају једном седмично.

"Десило се очекивано. Правда је испуњена", прокоментарисао је Ердоган, а пренео АФП.

Ердоган је рекао да је истрага корупције завера да се дискредитује његова влада пре локалних избора заказаних за 30. март.

Корупцијски скандал, у који су умешани блиски сарадници турског премијера, представља један од најозбиљнијих изазова Ердогановој 11 година дугој владавини уочи значајних локалних избора у марту, пренеле су агенције.

Гулер и Каглајан су оптужени да су посредовали у узимању мита, а Зараб да је створио екипу људи која је подмићивала функционере да прикрије незаконити трансфер новца Ирану који је под санкцијама, и то преко државне Халкбанке, пренео је АФП.

Након пуштања из притвора тих пет особа, у оквиру истраге о корупцији у Турској, у притвору није остала ниједна особа. С циљем сузбијања и спречавања корупције и сличних кривичних дела, у децембру 2013. године приведено је неколико десетина особа.

Они се сумњиче за умешаност у криминалне радње, као што су "прање новца, кријумчарење злата и давање мита државним службеницима".

Турска полиција је 17. децембра у оквиру истраге о наводном подмићивању приликом објаве јавних конкурса у Истанбулу ухапсила синове тројице министара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи