Читај ми!

И Срби међу "вуковима са Вол стрита"

Ухапшено 110 људи у Србији, Шпанији, Британији и САД, због продаје безвредних деоница телефонском "врућом линијом" за милионске своте.

Полиција је ухапсила 110 особа у Србији, Шпанији, Британији и САД због преваре великих размера у којој су људи навођени да за милионе фунти, евра или долара купе потпуно безвредне деонице, саопштила је британска полиција.

Шпански и британски полицајци извели су заједничку операцију против криминалаца који су извели превару, у којој је коришћена шема продаје деоница инвеститорима путем телефона уз коришћење незаконитих тактика, такозвана "врућа линија", саопштила је лондонска полиција.

Хапшења су изведена у уторак, али је вест о томе објављена тек након што је шпански судија укинуо забрану извештавања о томе, преноси АФП.

Током ове операције ухапшене су 84 особе у шпанским градовима Мадриду, Барселони и Марбељи, 20 у Лондону, четворо у Србији и две особе у САД, навела је полиција.

У овој акцији је затворено 14 локација у Шпанији на којима је вршена незаконита продаја путем "вруће линије", две у Великој Британији и једна у Србији.

Том приликом су, такође, заплењени аутомобили марке "астон мартин", "ферари", "мерцедес", БМВ, "мустанг", као и брендирана одећа, сатови и готовина у разним новчаницама.

Командант лондонске полиције Стив Хед рекао је да је реч о значајној двогодишњој истрази која је спроведена заједно са шпанском националном полицијом.

"Ово је до сада наша најзначајнија истрага, на чијој су се мети нашли људи за које верујемо да су у врху мреже организованог криминала која је посредовала у шеми широм Европе и која је осумњичена као одговорна за превару вредну више милиона фунти, колико су износиле инвестиције", рекао је Хед.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи