Читај ми!

Бомбашки напад у Ираку, 22 погинулих

Најмање 22 особе погинуле, а више од 50 рањено у минобацачком нападу у граду Мусајибу, јужно од ирачке престонице Багдада.

У минобацачком нападу у граду Мусајибу, јужно од ирачке престонице Багдада, погинуле су најмање 22 особе, а рањено је више од 50, саопштиле су локалне власти.

Пет граната пало је у резиденцијални део Мусајиба, удаљеног 60 километара јужно од Багдада, јавио је АП, позивајући се на полицијске и болничке изворе.

Гранате су пале на прометну пијацу, стамбену зграду и паркинг и то предвече, када су се људи враћали с посла и из куповине.

За сада није познато ко је отворио ватру на Мусајиб, а према полицији изгледа да су гранате дошло из оближњег места Јурф ал Сакра у којем су сунити у већини.

Мусајиб се налази у области у којој живе и сунити и шиити и тај град био је поприште најжешћег секташког насиља протеклих година.

У уторак, бомба постављена у паркираном аутомобилу убила је пет цивила а ранила 14. Године 2009. жена самоубица разнела се у бомбашком нападу и убила најмање 40 шиитских ходочасника.

Према подацима АФП-а, у нападима и сукобима у Ираку овог месеца погинуло је више од 480 људи, а више од 1.450 од почетка године.

Прошле године, у Ираку је, према евиденцији Уједињених нација, живот изгубило 8.868 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи