Читај ми!

Ухапшена три бивша чувара из Аушвица

Тројица старијих мушкараца ухапшена у Баден-Виртенбергу због сумње да су радили као чувари у нацистичком концентрационом логору Аушвиц. Они су део групе од око 30 осумњичених против којих немачко федерално тужилаштво води истрагу од септембра прошле године.

Немачка полиција ухапсила је у Баден-Виртенбергу тројицу старијих мушкараца због сумње да су радили као чувари у нацистичком концентрационом логору Аушвиц, у којем је током Другог светског рата страдало више од милион људи, углавном Јевреја.

Портпарол тужилаштва у Штутгарту Клаудија Краут саопштила је да су тројица мушкараца, старости 88, 92 и 94 године, одведени у болницу истражног затвора, где ће бити док краја истраге.

Мушкарци, чија имена нису објављена, осумњичени су да су као чувари саучествовали у убиствима у логору Аушвиц, пренеле су агенције.

Они су део групе од око 30 осумњичених бивших чувара логора против којих немачко федерално тужилаштво води истрагу од септембра прошле године, а ухапшени су у оквиру серије рација које су спроведене у три немачке савезне покрајине.

Том приликом заплењено је више разних докумената из нацистичке ере, чија је процена у току, саопштило је тужилаштво.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи