Читај ми!

Амерички граничар убио имигранта

Припадник пограничне полиције покушао је да заустави групу људи која је хтела да илегално пређе америчко-мексичку границу. Након што је један од имиграната бацио камен према њему, граничар је запуцао и убио га.

Америчке власти су саопштиле да је један амерички граничар синоћ из ватреног оружја убио имигранта у близини границе са Мексиком, након што га је овај погодио каменом у лице.

Шериф округа Сан Дијего Глен Ђанантонио изјавио је да је припадник пограничне полиције покушао да заустави групу људи за које се сумња да су покушали илегално да пређу америчко-мексичку границу, пренела је агенција АП.

Након што је један од имиграната бацио камен према њему, граничар је на тог имигранта запуцао и убио га. Имигранту је пружена прва помоћ, али је он ипак преминуо на лицу места, док је граничар одбио да буде пребачен у болницу пошто су његове повреде, како је описао помоћник шерифа, биле минорне.

Америчка гранична полиција је у последње време изложена великој критици због употребе силе, посебно у случајевима гађања камењем, које та полиција званично сматра смртоносним оружјем.

Према подацима америчког министарства унутрашњих послова, гранична полиција је у фискалној 2011. години нападнута камењем 339 пута, при чему су они 33 пута одговорили ватреним оружјем. Наредне фискалне године, број напада камењем је ипак пао на 185 случајева.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи