Читај ми!

САД, убио се војник осуђен за силовање и убиство

Амерички војник осуђен за силовање и убиство ирачке девојчице, обесио се у својој ћелији у затвору, где је служио доживотну казну.

Бивши амерички војник осуђен на доживотну казну затвора због силовања и убиства 14-годишње Ирачанке и убиства њене породице, пронађен је обешен у својој ћелији у затвору у граду Тусон, у америчкој савезној држави Аризони, објавио је Лос Анђелес тајмс.

Смрт Стивена Дејла Грина (28), који је пронађен без свести 15. фебруара у својој ћелији, води се као самоубиство, пренео је Ројтерс.

Грин је 2009. године проглашен кривим за злочин извршен 2006. године у ирачком граду Махмудија, око 30 километара јужно од Багдада, кад је силовао и убио 14-годишњу Абир Касим Хамза ел Џанаби, а након тога из ватреног оружја побио њене родитеље и шестогодишњу сестру.

Он је био осуђен на доживотну казну затвора, без могућности помиловања, пошто порота у савезном суду у Кентакију није могла да се усагласи око тога да ли тај бивши војник треба да буде осуђен на смртну казну.

Државно тужилаштво је током суђења представило Грина као коловођу банде од пет војника који су испланирали да упадну у дом ирачке породице и силују девојчицу, како би се касније тиме хвалили.

Грин, који је у време убиства имао 19 година, описан је као вођа групе војника који су се пре напада обукли у црну одећу нинџа ратника и затим силовали девојчицу, након чега су је убили заједно са њеном породицом.

Стивену Грину се судило на цивилном суду, будући да је пре открића злочина и хапшења већ напустио војску.

Тужилаштво је на суду тврдило да је он био предиспониран за убијање Ирачана, док је одбрана истицала да је он боловао од стресног поремећаја после смрти више својих сабораца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи