Нетанијаху: Агресивно понашање Ирана

Иран има само користи од нуклеарних преговора са светским силама, изјавио је премијер Израела Бењамин Нетанијаху. Иран наставља своје агресивно понашање, наоружава терористичке групе и подржава масакр сопственог народа у Сирији, навео је Нетанијаху.

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху оценио је да само Иран има користи од нуклеарних преговора са светским силама и оптужио ту земљу да "наставља своје агресивно понашање".

Нетанијаху је то рекао уочи наставка преговора Ирана и групе земаља П5 плус један, коју чине Велика Британија, Француска, САД, Кина, Русија плус Немачка, а чији је циљ постизање споразума о контроверзном нуклеарном програму Техерана.

Израел је иначе оштро критиковао привремени споразум постигнут у новембру на основу кога је Иран пристао да замрзне или смањи своје нуклеарне активности на пола године у замену за ограничено ублажавање санкција, подсећа АФП.

"До сада је Иран једини који је имао користи од тих преговора. У ствари они нису дали ништа, али су добили пуно," рекао је Нетанијаху током састанка с председником Перуа Олантом Хумалом, који је дошао у посету Израелу.

"Иран наставља своје агресивно понашање: наоружавање терористичких група, подржавање масакра сопственог народа од стране Асадовог режима (у Сирији), позивање на уништење Израела и субверзивне активности широм света, укључујући Латинску Америку", упозорио је израелски премијер како је наведено у саопштењу.

Израел и Запад већ дуго сумњају да Иран тајно развија нуклеарно оружје уз развој нуклеарног програма у цивилне сврхе. САД и Израел, који је једина нуклеарна сила у региону, иако то никада није признао и који сматра Иран својом највећом стратешком претњом, нису искључили могућност војне акције да спрече Техеран да се наоружа атомском бомбом.

Ирански врховни верски вођа, Ајатолах Али Хамнеи, је такође изразио сумњу у преговоре, рекавши данас да неће водити никуда.

"Понављам опет да нисам оптимиста у односу на преговоре и да неће водити никуда, али нисам против њих", рекао је Хамнеи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи