Напади у Нигерији, 60 мртвих

Наоружани нападачи, највероватније припадници екстремне исламистичке групе Боко Харам, убили најмање 60 људи, већином хришћана, у једном селу на североистоку Нигерије.

Више десетина људи, углавном хришћана, убијено је у оружаном нападу на североистоку Нигерије, саопштили су званичници те области.

"Убили су много, много људи у нападу током прошле ноћи. Према последњим подацима којима располажем, више од 60 особа је убијено", рекао је Маина Улараму, званичник државе Борно у којој се налази село Изге, а које је било мета напада.

Власти претпостављају, како је прецизирано, да нападачи припадају исламистичкој групи Боко Харам, која је активна у центру и на северу Нигерије од 2009. године.

"Они су заузели село. Опљачкали су радње и прехрамбене продавнице и узели пазар, а затим побегли", навео је Улараму, додавши да је у том нападу више стотина мештана остало без својих кућа.

Прошле недеље, борци Боко Харама убили су 43 особе у два села у Борну, изазивајући панику међу становништвом које је у великом bроју напустило своја места и упутило се у Мајдугури.

Нигеријска војска спроводи широку офанзиву против Боко Харама од маја прошле године, у северним државама Борно, Адамава и Јобе, али исламистичка група и даље наставља са нападима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи