Читај ми!

Нови сукоби у Египту, двоје погинулих

Две особе, укључујући једног дечака, погинуле у сукобима египатских снага безбедности и исламистичких демонстраната. Демонстранти каменицама гађали полицију која је узвратила.

У сукобима демонстраната и снага безбедности у Египту погинуле су две особе. један од погинулих је дечак од 11 година.

До насиља је дошло када су присталице свргнутог председника Мухамеда Мурсија изашле на улице градова у Египту да протестују због прошлогодишњег војног пуча у којем је он збачен.

У селу Далга на југу Египта, стотине углавном младих демонстраната марширало је улицама и бацало каменице на полицајце, који су пре тога покушали да их растерају. Полиција је узвратила, и једанаестогодишњи дечак је преминуо, пошто је погођен у груди и главу.

У месту Фајум, које се налази у оази усред пустиње, југозападно од Каира, полиција је у сукобима са демонстрантима убила једног човека.

Он је погођен с леђа и умро је на месту, рекли су званичници у локалној болници. Није јасно да ли је он био демонстрант или посматрач.

У Каиру, полиција се у делу града познатом као Наср Сити јурила са демонстрантима по уличицама након што је на њих бацила сузавац. Слично се десило у још једном делу града.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи