Читај ми!

Камерон: Oдвратите Шкоте од независности!

Има само још седам месеци да се сачува земља, поручио британски премијер Дејвид Камерон, позвавши Британце да убеде Шкоте да одбаце независност. Ако изгубимо Шкотску, пуцаћемо себи у ноге, каже Камерон.

Британски премијер Дејвид Камерон позвао је Британце да убеде Шкотланђане да одбаце независност, седам месеци уочи референдума о том питању у Шкотској.

Има само још "седам месеци да се сачува земља", рекао је Камерон у говору који је одржао у олимпијском парку у Лондону, подсећајући на референдум на којем ће се 18. септембра Шкотланђани изјашњавати о независности.

"Размислите о ономе што смо постигли заједно", рекао је Камерон, подсећајући на успех британског олимпијског тима на Играма у Лондону 2012. године. Британија је на тим играма била трећа земља по успеху, са 65 освојених медаља, од којих су за 14 заслужни Шкотланђани.

"Останимо заједно за подједнако победничку будућност", додао је британски премијер.

Обраћајући се "свима у Енглеској, Велсу и Северној Ирској којима је стало до Британије као и њему", Камерон је рекао: "Ви немате гласачки лист, али имате глас. Они који гласају су наши пријатељи, комшије и чланови породице. Узмите телефон, састаните се, шаљите мејлове, твитујте, причајте."

"Ако изгубимо Шкотску, пуцаћемо себи у ноге", додао је још Камерон, који је говорио и о шкотском пореклу своје породице.

"Поносан сам на своје шкотско наслеђе, као што сам поносан и на своје енглеско наслеђе", рекао је британски премијер.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи