Читај ми!

Покушај отмице авиона, прва претња Сочију

После покушаја отмице, авион из Украјине принудно слетео у Истанбул. Један путник захтевао од пилота да авион преусмери у Сочи рекавши да је у авиону бомба. Приведен је и саслушан у полицији а његови мотиви још нису разјашњени.

Авион са 110 путника, који је полетео из Украјине, принудно је слетео у Истанбул. Слетање је обављено уз помоћ војног авиона Ф-16, после покушаја отмице, објавили су медији.

Један од путника, Украјинац, захтевао је да пилот преусмери авион у Сочи, где су данас отворене Олимпијске игре, рекавши да се у авиону налази бомба, пренео је АФП.

Путник је покушао да насилно отвори врата између пилотске кабине и путника, навели су турски медији.

Чим је пилот дао знак за узбуну турска војна авијација је послала ловца Ф-16, који је приморао авион да слети у Истанбул.

Авион је слетео на аеродром "Сабиха Гекцен", на азијској обали Истанбула. Одмах по слетању опкољен је турском полицијом. Интервентне и антитерористичке јединице ушле су у летилицу и претражиле авион.

Припадници безбедносних снага опколики су авион, привели осумњиченог отмичара и евакуисали осталих 109 путника, рекао је истанбулски гувернер Хусеин Авни Мутлу у обраћању новинарима на аеродрому у том граду.

Потенцијални отмичар лакше је повређен док се отимао приликом привођења, али оружје није употребљено, додао је Мутлу.

Приведени мушкарац код себе није имао бомбу, пренео је АП.

Његови мотиви за сада нису разјашњени, али Мутлу каже да је приведени путник "имао одређене захтеве који се тичу његове земље" и да је "желео да пошаље поруку везану за спортске активности у Сочију".

"Примили смо више различитих информација да би могле да постоје намере да се саботира дух мира који се подстиче у Сочију, али нам је жао што се такав један догађај одиграо у нашој земљи", рекао је Мутлу.

После извештаја агенције Интерфакс, која је цитирала украјинску безбедносну службу да је овај путник био у стању озбиљне интоксикације алкохолом, Мутлу је рекао да он није био пијан, али да је могуће да је био под дејством неке друге супстанце. 

Авион је у Истанбул полетео из Харкова.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи