Читај ми!

Ватикан одговара УН

Игноришући напоре Свете столице да реши кризу око сексуалног злостављања, УН усвојио предрасуде антикатоличких група и изашао из свог мандата, саопштио Ватикан и осудио "апсолутно абнормални" публицитет који је дат овом извештају.

Уједињене нације изашле су из свог мандата, саопштио је Ватикан одговарајући на извештај Комитета УН о сексуалном злостављању који чине свештеници.

Како је саопштено, Комитет УН за људска права усвојио "предрасуде" антикатоличких група игноришући напоре Свете столице да реши кризу везану за сексуално злостављање током протеклих година, преноси АП.

Такође је осуђен "апсолутно абнормални" публицитет који је Комитет УН дао свом извештају и истовремено обећао да ће детаљнији одговор дати нешто касније.

Комитет УН је у среду оптужио Ватикан да систематски ставља своје интересе изнад интереса жртава злостављања тиме што омогућује свештеницима да силују десетине хиљада деце штитећи их путем свог завета ћутања.

Уједињене нације су у среду затражиле од Ватикана да "одмах склони са дужности" све свештенике за које се зна или сумња да су злостављали децу и да их преда цивилним властима, наводи се у најновијем извештају те међународне организације.

Комитет УН-а за права деце је саопштио и да би Света столица требало да преда цивилним властима своје досијее о сексуалном злостављању десетина хиљада деце како би кривци, као и они "који су крили њихове злочине", могли да буду изведени пред лице правде, пренео је Ројтерс.

Овај веома отворен и јасан документ, који представља досад најоштрију критику црквене хијерархије од стране УН-а, уследио је после јавног испитивања званичника Ватикана прошлог месеца, подсећа агенција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи