Кинески "Гром", 180 ухапшених

Ухапшене 182 особе осумњичене за производњу метамфетамина у једном селу на југу Кине. У рацији учествовало 3.000 полицајаца, који су запленили три тоне те дроге.

Кинеске власти су у акцији уз помоћ хеликоптера, глисера и специјалних снага, заплениле три тоне метамфетамина у једном селу на југу земље, озлоглашеном по производњи дроге.

Власти су опколиле и потом упале у село Боше, где се сумња да је више од петина домаћинстава умешано у практично индустријску производњу и промет дроге, објавила је касно синоћ полиција кинеске провинције Гуангдонг на свом веб сајту.

У рацији спроведеној у недељу, учествовали су полицајци и паравојска из четири града, а ухапшена су 182 осумњичена који су радили за 18 великих банди.

Један локални лист пише да је у рацији учествовало 3.000 полицајаца, који су запленили три тоне метамфетамина.

Становници села Боше годинама су се, када би се проширио глас о могућој рацији, блокирали улазе у село и нападали полицајце чак и ручним бомбама.

По полицији, град Луфенг, код којег је село Боше, производио је чак трећину укупне количине метамфетамина у Кини.

Рација у селу Боше била је део "Операције гром", која је јула започета у провинцији Гуангдонг. До сада је ухапшено 11.000 људи и заплењено осам тона дроге.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи