Читај ми!

Продали 235 тона фалсификоване обуће

Због продаје 235 тона фалсификата робних марки одеће и обуће, шпанска ухапсила 99 особа, међу којима и два имама. Мрежа, мароканског порекла, имала је сараднике широм Шпаније.

Полиција у Мадриду је разбила највећи ланац произвођача фалсификоване одеће и ухапсила 99 особа, од тога два имама, због продаје 235 тона фалсификата робних марки одеће и обуће, саопштила је локална влада.

Ланац је био састављен од производње фалсификоване робе у илегалним фабрикама на северу Португалије, а затим је роба ишла преко границе до града Ћинсо де Лимија са 10.000 становника на северозападу Шпаније, саопштило је министарство унутрашњих послова.

"Мрежа, мароканског порекла, имала је сараднике широм Шпаније који су у последње две године дистрибуирали 235 тона лажне гардеробе, обуће и зарадили 5,5 милиона евра", наведено је у саопштењу.

Један од вођа нелегалног посла био је и имам џамије у Лимији, где је полиција пронашла скривени новац и још нека документа, а џамија је примила скоро 100.000 евра донација.

Ухапшен је и имам џамије у оближњем граду Оуренсе. Његово име је било на банкаркском рачуну који је користила група, а полиција верује да је он помагао у прању новца.

Полиција је претражила 117 локација широм земље укључујући и две џамије, као део истраге која је поведена септембра 2012. године и изведена у сарадњи са португалским властима.

Полиција је запленила више од милион комада фалсификоване одеће, банкарске картице и софтвер за 200 регистрованих брендова.

Полиција је, такође, затворила 10 илегалних фабрика на северу Португалије где се производила фалсификована роба.

Власти су ухапсиле 65 људи у Шпанији и 34 у Португалији. Међу ухапшенима је 37 држављана Сенегала, 34 Португалије, 19 Марока и девет Шпаније.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи