Израел блокиран снегом

Снег паралисао Изреал. Око 30.000 израелских домаћинстава без струје. Више од 40 градова и села одсечено од света. Очекује се да ће током дана снежна олуја престати.

У Израелу други дан заредом пада снег, а приближно 30.000 израелских домаћинстава, од којих 13.000 у Јерусалиму, остало је без струје.

Један метеоролог је, у изјави израелском војном радију, рекао да су то најобилније снежне падавине од 1879. године, преноси АФП. Полиција је саопштила да је 45 градова и села одсечено због сметова.

Већ трећи дан обустављен је саобраћај у оба правца на два аутопута који воде ка Јерусалиму, на 795 метара надморске висине.

Већина главних саобраћајница у граду је очишћена, али градске власти саветују грађанима да не користе аутомобиле.

Очекује се да ће током дана снежна олуја престати.

У неким областима Израела током последња 24 сата пало је и до пола метра снега, што се скоро пола века није десило у тој блискоисточној земљи.

Снег је пао јуче и у Каиру у Египту што се, према тврдњама тамошњих житеља, није видело више од сто година.

Морске луке биле су затворене, а снег је пао и у подножју Синаја, јавиле су агенције.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи