Читај ми!

Јерусалим под снегом

За последњих 50 година у Израелу је пало највише снега. Делови Јерусалима су паралисани а градоначелник је позвао војску да помогне блокираним возачима. Школе су затворене, а већина становника је остала код куће.

Са око 37 центиметара снега који је нападао преко ноћи, Израел је данас регистровао највеће снежне падавине у последњих 50 година а забелели су се Јерусалим и окупирана Западна обала, као и палестински градови Рамала и Витлејем у близини Јерусалима.

Делови Јерусалима су паралисани а градоначелник Нир Баркат је позвао војску да помогне блокираним возачима.

"Боримо се са снежном олујом велике снаге", саопштио је Баркат.

Један од временских прогнозера је рекао на државном радију да се ради о историјској снежној олуји.

Највиша температура у Јерусалиму износиће данас око два степена Целзијуса изнад нуле, а преко ноћи ће пасти испод нуле. Снег пада од четвртка и очекује се да ће падати и у суботу, пренео је АП.

Други дан заредом, школе су затворене, а већина становника је изгледа послушала савет да остане код куће.

Управа Јерусалима је саопштила да је у снегу остало блокирано 540 возила а да су возачи смештени у Међународни конференцијски центар.

Главни путеви који иду у Јерусалим, а налази се на 795 метара надморске висине, су затворени, а полиција препоручује возачима да приватним возилима не иду на пут. Многе улице у самом граду су непроходне.

"Тек кад се смири снежна олуја можемо да почнемо да чистимо путеве. За сада се на све начине трудимо да збринемо оне који имају проблеме због снежне олује", рекао је Баркат.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи