Читај ми!

Папа Фрања, личност године часописа "Тајм"

Уз образложење да је током девет месеци на челу Католичке цркве постао нови глас савести, амерички часопис "Тајм" прогласио папу Фрању за личност године.

Амерички часопис "Тајм" прогласио је папу Фрању за личност године, уз образложење да је током девет месеци на челу Католичке цркве постао нови глас савести.

"Зато што је извукао папство из палате на улице, зато што је највећу цркву на свету обавезао да се суочи са својим најдубљим потребама и зато што је уравнотежио просуђивање са милошћу, папа Фрања је личност године 'Тајма' за 2013", написала је уредница часописа Ненси Гибс.

"Ретко је неки нови играч на светској сцени привукао толико пажње тако брзо - младих и старих, верника и циника - попут папе Фрање", навела је Гибсова, а пренео АФП.

Како је навела Гибсова, током девет месеци колико је на положају, папа Фрања се поставио у само средиште главних дебата нашег времена: о богатству и сиромаштву, поштењу и правди, транспарентности, умерености, глобализацији, улози жене, природи брака, искушењима моћи".

Други на листи за освајање овог признања био је Едвард Сноуден, бивши сарадник америчке Агенције за националну безбедност (НСА), коме је додељен азил у Русији и чији је интервју, Тајм објавио.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи