Израел ракетирао сиријску војну базу?

Ракете које су наводно биле намењене Хезболаху, уништене у нападу израелске авијације на сиријску војну базу близу луке Латакија, јавља Си-Ен-Ен, позивајући се на изворе у америчкој администрацији. Званични Тел Авив ћути.

Изрелски авиони извршили су напад на сиријску војну базу близу луке Латакија, јавља Си-Ен-Ен, позивајући се на изворе у америчкој администрацији.

Према извештајима израеласких медија, у ваздушном нападу експлодирало је складиште ракета, али званични Тел Авив то још није потврдио.

Мета напада биле су ракете и пратећа опрема за коју су Израелци сматрали да је намењена милитантној либанској организацији, Хезболах, наводи америчка телевизијска мрежа.

Како наводи Ројтерс, Израел је више пута упозравао да је спреман да употреби силу како би спречио да савремено оружје из Ирана преко Сирије стигне до моћне либанске шитске гериле.

Изрелско ратно ваздухопловство извршило је неколико ваздушних напада на циљеве у Сирији током ове године.

Сиријска опсерваторија за људска права саопштила је синоћ да је дошло до експлозије у ваздухопловној бази у провинцији Латакија.

Како тврди либанска војска шест израелских млазњака прелетело је теритиорију те земље у среду.

Хезболах, шиитска милитантна група, је савезник режима Башара ел Асада у крвавом сирјском грађанском рату. Асад је припадник шиитске секте Алавита која се бори против побуњника који углавниом припадају сунитским муслиманима.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи