Читај ми!

Ухапшен један од вођа Муслиманске браће

Есам ел Еријан, један од вођа Муслиманске браће, ухапшен у Каиру, у кући у којој се крио. Еријан је заменик вође Партије слободе и правде, проистекле из покрета Муслиманска браћа.

Египатске власти ухапсиле су једног од вођа забрањеног исламског покрета Муслиманска браћа, Есама ел Еријана, јавио је Ројтерс позивајући се на извор из Министарства унутрашњих послова.

Еријан је заменик вође Партије слободе и правде, проистекле из покрета Муслиманска браћа. Ухапшен је у Каиру, у кући у којој се крио.

Суд је у септембру забранио деловање Муслиманске браће. Многе вође покрета су ухапшене и оптужене да су подстицале на насиље након што је војска, после масовних протеста, свргла с власти исламистичког председника Мухамеда Мурсија 3. јула.

Најмање 1.000 људи, међу њима и припадници снага безбедности, погинули су у насиљу које је избило након свргавања Мурсија.

Неколико стотина његових присталица, изгубиле су живот 14. августа када је полиција у Каиру растурила два кампа демонстраната који су тражили да се Мурси врати на дужност председника.

Египатски суд је, после забране рада, Муслиманској браћи запленио новчана средства како би уништио тај покрет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи