Читај ми!

Индија, проглашени кривим за силовање

Оптужени за силовање у Индији проглашени кривим. Сутра пресуда, а четворица актера силовања које је узбуркало потконтинент и довело до промене неких закона могли би бити осуђени на вешање.

Мушкараци који су силовали једну девојку и нанели јој смртоносне повреде у аутобусу у Њу Делхију, осуђени су данас по свим тачкама оптужнице.

Пресуда, између осталог за силовање и убиство, сутра ће бити изречена, а четворица оптужених би могли да добију смртну казну вешањем у случају који је уздрмао Индију и изазвао талас протеста и гнева због лошег поступња према женама.

Судија Јогеш Хана рекао је да су оптужени починили "убиство беспомоћне особе".

Полиција наводи да су 23-годишња студенткиња медицине и њен пријатељ нападнути када су ушли у приватни аутобус како би се вратили кући пошто су били у биоскопу 16. децембра.

Шесторица нападача претукли су мушкарца и силовали жену, наневши јој металном шипком велике унутрашње повреде, саопштила је полиција.

Жртве напада су избачене из аутобуса, а жена је преминула две недеље касније у болници у Сингапуру.

Испред суднице су се данас окупиле десетине демонстраната, а убрзо пошто се вест о одлуци суда прочула, почели су да вичу: "Обесите их! Обесите их! Обесите их!"

Адвокат одбране А. П. Синг рекао је да су оптужени невини. 

"Они су оптужени просто да би се задовољила јавност", рекао је Синг новинарима, додајући да нису имали правично суђење. 

Један од оптужених је пронађен мртав у својој ћелији у марту, а малолетник који је оптужен у процесу, крајем прошлог месеца осуђен је на три године поправног дома.

Напад је изазвао гнев широм Индије, због чега је Влада била приморана да промени законе за силовање и уведе судове за хитне случајева када је реч о силовању.

Новим законом су криминализовани праћење, воајеризам и сексуално узнемиравање, док је за поново осуђене за силовање које је довело до смрти жртве уведена смртна казна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи