Читај ми!

Папа: Mафијаши, прихватите Бога

Папа Фрања одао пошту храбром свештенику кога је убила сицилијанска мафија и позвао вође банди да се одрекну злочина, пре свега трговине људима и да се окрену Богу.

Поглавар Римокатоличке цркве, папа Фрања одао је пошту свештенику кога је убила сицилијанска мафија и апеловао да криминалци престану да искоришћавају људе, нарочито у кријумчарским мрежама и проституцији и да се окрену Богу.

Папа је поручио припадницима банди да "преобрате своја срца", дан пошто је у Палерму беатификован велечасни Ђузепе Пуљиси.

Фрања је у говору на Тргу Светог Петра рекао да је мафија убила Пуљисија јер се залагао да спречи регрутовање младих у мафију.

Беатификација је трећи од четири корака процеса канонизације.

"Мислим на велики бол који трпе мушкарци, жене, чак и деца које експлоатишу толике мафијaшке групе", рекао је папа.

Он је осудио злочиначка удружења који, како је рекао, од људи праве робове, пре свега их гурајући у проституцију.

Више од 50.000 људи присуствовало је у суботу у Палерму беатификацији дон Ђузепеа Пуљисија, католичког свештеника кога је мафија убила 1993. због тога што је децу одвраћао од криминалног живота и у својим проповедима говорио против мафије, пренео је АП.

Папа је у обраћању верницима и туристима рекао да је Пуљисиа мученик и "узоран свештеник" који је био нарочито посвећен раду са младима.

"Он је образовао младе у складу са Јеванђељем и одвукао их је даље од организованог криминала, а мафија је покушала да га порази тако што га је убила", рекао је папа Фрањо.

Он је рекао да иза експлоатације људи и поробљавања стоје мафијаши.

"Помолимо се да ти мафијаши и мафијашице прихвате Бога", рекао је поглавар Католичке цркве.

Пуљисиа је убијен неколико месеци пошто је папа Јован Павле Други током ходочашћа на Сицилији позвао криминалце да се "преобрате" у својим срцима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару