Читај ми!

Истрага о нападу на војника у Паризу

Истражитељи за борбу против тероризма покренули су истрагу о јучерашњем нападу на француског војника у Паризу.

Француски истражитељи за борбу против тероризма покренули су истрагу о нападу на једног војника у Паризу који није теже повређен, саопштили су званичници.

Војник је идентификован као Седрик Кордије и он се налази у болници у стабилном стању, преноси АФП.

После суровог убиства једног британског војника на улицама Лондона, француски војник убоден је јуче у врат у Паризу, а француски министар одбране Жан-Ив ле Дријан изјавио је да је припадник оружаних снага био мета напада, јер је војник.

Француски председник Франсоа Оланд рекао је да власти истражују сваку могућу везу јучерашњег напада на 23-годишњег војника у прометној париској четврти Ла Дефанс, с недавним убиством британског војника у Лондону.

"Покушали су да убију војника, зато што је војник", рекао је Ле Дријан новинарима, додајући да је војник у стабилном стању, пренео је Франс прес. Ле Дријан је истакао да ће Париз наставити "неумољиву борбу" против тероризма.

Оланд је казао да се идентитет нападача за сада не зна и потврдио саопштење Министарства одбране да живот војника није угрожен.

Напад у Паризу уследио је пошто је британски војник брутално избоден на смрт, усред дана у Лондону, што је изазвало страховања да ће тај, највероватније терористички напад, бити копиран и на другим местима.

"Могуће је да постоји нека веза, али још проверавамо све елементе случаја", рекао је Оланд током посете Етиопији.

Француски војник је у суботу био у униформи, наоружан, и патролирао је кроз град, у оквиру редовне антитерористичке провере.

Напад је јавност одмах повезала са суровим убиством британског војника Лија Ригбија кога су 22. маја у Лондону усмртила двојица нападача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару