Напад из заседе маоистичких побуњеника

Убијено 17 људи, међу којима 12 лидера локалног Конгреса у нападу маоистичких побуњеника у централној Индији. Побуњеници су најпре активирали бомбу, а онда почели насумице да пуцају по конвоју, који се враћао са политичког скупа.

Наоружани маоистички побуњеници убили су 17 људи, међу којима 12 лидера локалног Конгреса, пошто су њиховом конвоју поставили заседу у удаљеној племенској области у централној Индији, саопштио је високи званичник полиције.

"Можемо да потврдимо да је 17 људи убијено. Међу жртвама су и петорица полицајаца. Остали су лидери локалних власти", потврдио је Раџиндер Кумар Виџ, шеф полиције у држави Чатисграх.

За сада није позната судбина шефа државног Конгреса Нанда Кумара Патела и његовог сина, који су отети у нападу, додао је Виџ.

Бивши министар Виђа Чаран Шукла бори се за живот пошто је рањен у нападу, који се догодио у области Џагдалпур, око 280 километара од државне престонице Раипура.

Побуњеници су најпре активирали бомбу, а онда почели насумице да пуцају по конвоју, који се враћао са политичког скупа одржаног у близини, саопштила је полиција.

Напад је последњи у низу сукоба побуњеника против локалних и државних власти, који се већином одигравају у шумама и напуштеним областима у централној и источној Индији, пренео је АФП.

Герилци, који тврде да се боре за права припадника племена и фармера без земље, често долазе до новца изнудама и рекетирањем.

Шефица Конгресне странке Соња Ганди осудила је инцидент као шокантан и додала да је "достојно презира да су жртве напада обични људи укључени у политичке активности".

Соња Ганди обратила се новинарима у Њу Делхију, после ванредног састанка са премијером Манмоаном Сингом.

Синг, који је маоисте описао као најозбиљнију унутрашњу безбедносну претњу, обећао је неопходну помоћ по том питању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару