Читај ми!

"Пинк Пантер", филмски бег из затвора

Петорица затвореника побегла из швајцарског затвора Буа-Мерме у предграђу Лозане, међу којима и један Србин, члан банде "Пинк Пантера“. Затвореници су побегли користећи мердевине, уз помоћ саучесника споља.

Петорица затвореника, међу којима и један из Србије, побегла су из једног швајцарског затвора у предграђу Лозане помоћу мердевина и уз помоћ саучесника, саопштила је швајцарска полиција.

"Покренута је потера у земљи и иностранству", каже полиција кантона Во у саопштењу.

"Око 10:20 сати, док је тридесет затвореника било у дворишту затвора Буа-Мерме ради дневне шетње, пет затвореника је успело да побегне захваљујући саучесништву три маскирана лица споља", утврђено је истрагом.

Побегли су један 47-годишњи Француз, осуђен за разбојништво, кршење закона о дроги и оружју, један 25-годишњи Србин, притворен током истраге због тешке пљачке, један 34-годишњи Албанац, затворен због тешке повреде закона о дроги, један 31-годишњи држављанин Босне и Херцеговине, затворен због крађе и један 22-годишњак са Косова који издржава казну због пљачке.

"Бегунац Србин је био члан "Пинк Пантера", банде пљачкаша златара", рекао је за АФП портпарол полиције Жан-Кристоф Сотерел и додао да остала четворица нису део те банде.

Саучесници су се споља, помоћу мердевина, попели на зид и у двориште бацили торбу с оружјем. Затвореници-бегунци су узели оружје и запретили другим осуђеницима, а чуваре попрскали сузавцем да им не би пришли.

Користећи клешта која су била у торби, исекли су ограду да би дошли до спољног зида дворишта преко којег су прешли помоћу мердевина које су им саучесници пребацили.

Док је шести затвореник покушавао да се попне на мердевине, чувари су успели да га савладају.

"Операција је била изузетно добро организована, трајала је мање од пет минута", кажу истражитељи. Затвореници су побегли у два возила, саопштила је полиција.

 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару