Читај ми!

Ужаси рата у Сирији, свет згрожен

Ужасавајући видео који приказује сиријског побуњеника који из тела погинулог војника вади а затим једе срце наишао на осуду широм света. Хјуман Рајтс Воч упозорава све стране да почињени ратни злочини неће проћи некажњено.

Иако из Сирије свакодневно стижу застрашујуће слике грађанског рата,  снимак на коме побуњеник вади и једе срце погинулог војника, згрозио је цео свет.

Снимак је освануо на Јутјубу у недељу и на њему се види како вођа једне побуњеничке групе, идентификован као Абу Сакар, стоји изнад мртвог мушкарца, коме реже срце и затим почиње да га једе.

Пре него што је загризао срце убијеног војника он изговара: "Кунем се да ћемо појести ваша срца и јетру, ви Башарови пси", пренео је Би-Би-Си.

Иако се Би-Би-Си оградио наводећи да нико не може да потврди аутентичност снимка, неки извори наводе да снимак јесте аутентичан.

Реаговала је и организација за људска права Хјуман рајтс воч који је саопштио да је сакаћење тела непријатеља ратни злочин. У тој организацији додају да би обе стране требало да буду свесне да не постоји некажњивост.

Из ове организације наводе да ово није једини снимак у којем се појављује Абу Сакар и додају да је на прошлим снимцима испаљивао ракете и позирао с телима погинулих.

Човек који је појео срце убијеног војника је Абу Сукар, један од оснивача бригаде Фарук у Хомсу.

Абу Сукар се, међутим, у октобру прошле године одвојио од те бригаде и формирао сопствену јединицу Омар ел Фарук, која се бори за превласт у региону недалеко од либанске границе, одакле и долази велика количина наоружања за устанике.

Абу Сукар је, такође, осмислио осветничке нападе на села у Либану, што је изазвало жестоке одговоре Хезболаха.

Сиријска опозициона коалиција такође се огласила и рекла да ће се Абу Сакару судити.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару