Читај ми!

Моралес избацује УСАИД из Боливије

Боливијски председник Ево Моралес каже да ће избацити Америчку агенцију за међународни развој (УСАИД) из земље због наводних покушаја да подрије његову владу.

Председник Боливије Ево Моралес рекао је да ће избацити Америчку агенцију за међународни развој (УСАИД) из земље због наводних покушаја да подрије његову владу.

Моралес није прецизирао шта је УСАИД тачно урадио због чега је одлучио да га избаци, али је државна новинска агенција АБИ навела да је америчка Агенција "оптужена за наводно политичко мешање у синдикате сељака и друге социјалне организације".

Боливијски председник је и раније оптуживао УСАИД да финансира групе које се противе његовој политици. Због наводног подстицања опозиције, 2008. године је избацио из земље америчког амбасадора и агенте Америчке управе за сузбијање дроге.

Обраћајући се окупљеним грађанима испред председничке палате поводом Међународног празника рада, Моралес је критиковао и америчког државног секретара Џона Керија због изјаве у којој је Латинску Америку назвао "двориштем" Вашингтона.

Кери је 17. априла у саслушању пред Одбором за спољне послове Представничког дома америчког Конгреса рекао да је "западна хемисфера наше двориште" од кључне важности за САД. Кери је том приликом говорио о коментарима да САД не обраћају довољно пажњу на тај регион.

"САД не недостају институције које настављају да кују заверу и зато користим овај скуп да саопштим да смо одлучили да избацимо УСАИД из Боливије", рекао је Моралес.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи