Читај ми!

Бостон, три нове оптужнице

Због сумње да су умешани у бомбашке нападе на Бостонском маратону, подигнуте оптужнице против, два Казахстанца и једаног Американца. Казахстанци се терете се за ометање правде, јер су бацили ранац у коме су се налазиле петарде и лаптоп бомбаша Џохара Тсарнајева, док је држављанин САД оптужен за давање лажне изјаве.

Три студента, два Казахстанца и један Американац, оптужени су у склопу истраге о бомбашком нападу на Бостонском маратону, наводи се у судским документима.

Власти су оптужиле двојицу Казахстанаца, Азамата Тазајакова и Дијаса Кадирбајева за ометање правде тако што су бацили ранац у коме су се налазиле петарде и лаптоп бомбаша Џохара Царнајева, једног од браће који се сумњиче да су извели напад 15. априла, пренео је Ројтерс. Казахстанци су били Џохарове колеге са Универзитета Масачусетс.

Трећи мушкарац Американац Робел Филипос оптужен је за давање лажне изјаве истражитељима, стоји у документима које је тужилаштво поднело савезном суду.

Тазајаков и Кадирбајев више од недељу дана били су у притвору због оптужби да су прекршили услове студентске визе.

Истражитељи су претходно индентификовали двојицу браће Чечена, Тамерлана и Џохара Тсарнајева, који су направили бомбе које су експлодирале на линији циља бостонског маратона 15. априла, када су погинуле три, а више од 200 особа је рањено.

Тамерлан је 19. априла преминуо у болници од рана задобијених у размени ватре с полицијом, док Џохару, који је пребачен из болнице у затвор, прети смртна казна.

Портпарол главног патолога државе Масачусетс Терел Херис рекао је да још нико није преузео Тамерланово тело.

"Ниједан члан породице није нас контактирао", навео је Херис.

Родитељи браће Тсарнајев рекли су да не верују да су њихови синови одговорни за бомбашке нападе у Бостону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи