Читај ми!

Земљотреси у Индији и Пакистану

Двоје људи погинуло, а скоро 70 особа повређено у земљотресу који је погодио север Индије, а осетио се и у суседном Пакистану. Међу повређенима, 32 ученика школа у градовима који су погођени земљотресом.

У земљотресу умерене јачине који је погодио север Индије, а осетио се и у суседном Пакистану, погинуло је двоје људи, а скоро 70 особа је повређено, саопштили су званичници.

Потрес јачине 5,8 степени по Рихтеру погодио је пограничну област индијских држава Јаму и Кашмир и Химахал Прадеш, а две особе су страдале у одрону земљишта које је земљотрес проузроковао, праћен низом накнадних потреса, јавили су индијски медији.

Међу скоро 70 повређених је 32 ученика, јер су у потресу међу бројним зградама у градовима региона Јаму, оштећене и школе.

Земљотрес, због ког су људи у паници истрчали на улице, осетио се и у јужнијим државама Панджаб и Харјана, али нема извештаја о евентуалним жртвама и штети у тим областима, пренео је АФП.

Мањи потреси осетили су се и у пакистанској престоници Исламабаду.

Индијска метеоролошка служба саопштила је да је епицентар потреса био на око 450 километара северно од Њу Делхија.

У индијској престоници често се осете мањи потреси, углавном као последица земљотреса у удаљеним областима Хималаја, а у априлу зграде у Њу Делхију затресле су се због снажног земљотреса у Ирану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи