Холандија, претње масакром у школи

Непозната особа на интернет форуму претила да ће убити свог "холандског наставника, али и што више ученика". Полиција у Лајдену ухапсила једну особу. Више од 20 школа у граду Лајдену данас затворено.

После затварања више од 20 школа у холандском граду Лајдену, полиција је ухапсила особу која је повезана са претњом постављеном на интернету да би у некој од њих могло да дође до масакра.

Реч је о бившем ученику Британске школе у Холандији (БСН) који је избачен из те школе 2011. године после инцидената везаних за његово понашање.

Та школа је саопштила да њен бивши ученик није похађао наставу више од годину дана. У саопштењу је наведено да је од полиције била обавештена да ни школа ни њени ученици нису у опасности и да је зато данас била једна од ретких школа које су радиле у Лајдену.

Холандска полиција је саопштила да се истрага наставља, преноси АФП.

У анонимној претњи на интернету наведено је да ће бити нападнута школа и наставник, али није наведен назив ни школе ни особе које су узете као мета, преноси Би-Би-Си.

"Сутра ћу да убијем мог холандског наставника, али и што више ученика буде могуће", написала је на енглеском језику анонимна особа на једном интернет форуму.

Та особа је даље навела да ће са собом имати пиштољ "колт дифендер", а носиће на уласку у школу и објашњење у вези са нападом који намерава да изведе.

Полиција је саветовала свим средњим и стручним школама да остану данас затворене.

У Лајдену, смештеном североисточно од Хага и познатом по најстаријем универзитету у Холандији, постоје 22 средње школе.

Холандски медији преносе да су полицајци од јутрос распоређени испред две највеће школе у граду - "Колеџ Да Винчи" и "Колеџ Дриестер".

Одлука о затварању школа, које покривају узраст деце од 12 до 16 година, донета је у консултацији са градоначелником, јавним тужиоцем и полицијом, преноси Би-Би-Си.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару