Читај ми!

Интерполова стратегија за Пинк пантер

Спрема се нова стратегија Интерпола против озлоглашене српско-црногорске банде пљачкаша драгуљарница познате под именом Пинк пантер. Тежиште полиције потрага за налогодавцима пљачки. Ни након десет година пљачкашких похода те банде, ниједан комад плена није поново виђен, нити се појавио на тржишту.

Интерпол настоји да изради јединствену стратегију против озлоглашене српско-црногорске банде пљачкаша драгуљарница познате под именом Пинк пантер, а тежиште полиције је потрага за налогодавцима пљачки, пише аустријски дневни лист Курир.

Лист подсећа да највећу мистерију која се везује за банду Пинк пантер представља судбина украденог накита, пошто ни након десет година пљачкашких похода те банде ниједан комад плена није поново виђен, нити се појавио на тржишту.

Полиција сада намерава да расветли судбину украденог плена и зато се управо ових дана 60 полицијских истражитеља из 20 земаља, који имају искуство у борби против чланова Пинк пантера, ради размене искустава окупило у аустријској савезној криминалистичкој управи у Бечу, пише Курир.

Полицајци, припадници пројекта Пинк пантер, сада су, према писању листа, у стању и да географски сузе порекло мафијашке мреже на Црну Гору и на регион Чачка, али упркос доброј сарадњи са српским колегама, још нису успели да разбију ту групу.

Главни координатор Интерпола за борбу против банде Пинк пантер, француски полицајац који није желео да Курир објави његово име, појаснио је за тај лист да главни проблем представља структура банде.

Мрежом Пинк пантер, за разлику од хијерархијски строго организованих криминалних картела, не командује неки "велики шеф", већ је пре реч о више лабаво повезаних група које имају своје "мале шефове", па ако једна таква група буде разбијена, остале настављају да функционишу, рекао је координатор Интерпола.

Он је рекао да је за сада потпуно непозната судбина плена пљачкаша, углавном веома вредних сатова, драгуља и накита који због изузетно високе цене, која достиже и милионе евра, није могуће продати на уобичајеном сивом тржишту, а ниједан од украдених комада није поново виђен.

Курир закључује да иза пљачки сигурно стоје финансијски веома моћне особе.

"Да ли је реч о руским олигарсима, који у сеф желе да ставе капитал имун на кризу? Или можда плен иде на Далеки исток или у Кину? То кључно питање Интерпол сада жели да разјасни кроз умрежавање полицијских истражитеља широм света", пише Курир.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару