Читај ми!

У сукобу војске и екстремиста 15 мртвих

Четрнаест исламистичких екстремиста и један војник погинули у сукобу војске и групе Боко Харам у нигеријском граду Кану. Подаци које о саопштава нигеријска армија често су непоуздани, јер је војска под притиском због слабог напредовања у борби против Боко Харама.

У сукобу војске и исламске екстремистичке групе Боко Харам у нигеријском граду Кану  погинуло је 15 људи, саопштила је локална војска.

Сукоб се догодио када је војска извршила рацију на места за које је сматрала да су скровишта екстремиста, пренео је АФП.

Војска наводи да је у сукобима погинуло 14 екстремиста и један војник и додаје да су екстремисти планирали да на Ускрс у граду изведу нападе, а мештани кажу да су чули размену ватре и неколико експлозија када су се сукобили војска и екстремисти.

"У рацији је убијено 14 терориста, а њихов камандант је ухапшен", рекао је генерал Иљасу Аба и навео да је војска "изгубила једног војника у нападу, а други је тешко повређен".

Ови наводи, подсећа АФП, не могу да буду потврђени из независних извора. Подаци које о жртвама саопштава нигеријска армија често су непоуздани, а војска је под притиском због слабог напредовања у борби против Боко Харама, наводи француска агенција.

Војска каже да је запленила оружје, укључујући један аутомобил напуњен експлозивом, који је, према Аби, био намењен за извршење напада у Кану.

У Нигерији је у прошлости било напада на хришћанске празнике. На Ускрс прошле године, у бомбашком нападу у граду Кадуну погинула је 41 особа.

У насиљу у које је умешан Боко Харам, од 2009. године погинуло је око 3.000 људи, а међу њима су и жртве деловања нигеријских снага безбедности. Најсмртоноснији напад, Боко Харам је извео јануара прошле године, када је у координисаним бомбашким нападима и у пуцњави погинуло најмање 185 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару