Читај ми!

Кина, угинуле свиње дигле узбуну

Више од 3.000 угинулих свиња пронађено у реци Хуангпу која протиче кроз Шангај изазвало узбуну. Из реке се Шангај снабдева водом, а власти наводе да је све под контролом. Испитује се како су тела животиња завршила у реци, а претпоставља се да су их бацили узгајивачи.

Узбуна у Кини због више од 3.000 угинулих свиња у реци Хуангпу, која протиче кроз Шангај. Надлежни испитују како су се тела угинулих животиња нашла у реци која снабдева водом један од најмногољуднијих градова света. На бројне критике да су власти споро реаговале и страх увозника кинеских пољопривредних производа, Пекинг поручује да је све под контролом.

Апокалиптични призори подстичу страх од заразе код више од 18 милиона становника највећег града у Кини. Због опасности од зараза и загађења воде, из реке Хуангпу извучено је 3.000 угинулих свиња, али страхује се да их има још.

Није познато од чега су животиње угинуле. Претпоставља се да су их бацили узгајивачи, у провинцији Џеђијанг.

Становници провинције Ђеђијанг кажу да је оно што се десило страшно и да фармери не знају шта да раде. Кажу да угинуле животиње треба бацати на посебно одређена места, као и да се смрад све више шири, а долазе и врућине.

На интернету бројне критике на рачун надлежних због спорости у решавању питања безбедности воде и хране. Надлежни уверавају да је вода исправна за пиће.

"На основу извађених лешина, закључујемо да угинуле свиње не потичу са фарми регистрованих произвођача", каже Хсу Ронг из кинеског Министаства за екологију.

Влада у Пекингу истиче да квалитет пољопривредних производа, које земља извози - није угрожен. Кинески извоз пољопривредних производа, премашује 600 милијарди долара.

"Предузели смо мере за спречавање заразе међу животињама. Према нашим подацима, није било епидемије међу животињама у тој области. Деведесет седам процената кинеских пољопривредних производа, задовољава безбедносне критеријуме", каже заменик министра за пољопривреду Кине Чен Хсиаохуа.

Случај се догодио у време годишњег заседања Свекинеског народног конгреса, на коме су пољопривредна производња и екологија,међу главним темама. Највећи произвођач и извозник хране у свету - планира у наредној деценији да инвестира 850 милијарди долара у развој система за водоснабдевање.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару