Читај ми!

Балетан платио напад на директора?

Павел Дмитриченко пред судом због оптужби да је двојици мушкараца платио да нападну уметничког директора Баљшој театра и баце му сумпорну киселину у лице. Балетан тврди да бацање киселине у лице Сергеју Филину није било његова идеја.

Солиста Баљшој театра Павел Дмитриченко, оптужен да је наручио напад на уметничког директора тог театра Сергеја Филина, платио је 50.000 рубаља (око 1.600 долара) двојици мушкараца који су остварили његову замисао.

Портпарол московске полиције Максим Колосветов рекао је да је Дмитриченко осумњичен да је наредио и организовао напад на Филина.

Дмитриченко, извршилац напада Јуриј Зарутски и Андреј Липатов, који је Зарутског довезао на место инцидента, признали су кривицу, али Дмитриченко тврди да није наредио Зарутском да Филину баци киселину у лице.

На суду у Москви Дмитриченко је рекао да се познанику пожалио на Фелина, на шта је овај понудио да "га пребије". "Није истина да сам му рекао да баци киселину на Филина", тврди Дмитриченко.

Суд данас треба да одлучи да ли ће тројица оптужених остати у притвору до почетка суђења.

Филину је 17. јануара у лице бачена сумпорна киселина. Задобио је тешке опекотине ока и лица и на лечењу је у Немачкој.

Последње вести говоре да му се на левом оку вид обнавља.

Филин, који је именован на место уметничког директора балета 2011, одмах је повезао напад са својом професионалном активношћу. Чак је у једном интервјуу рекао да тачно зна ко је нападач, али није навео његово име.

Неки руски медији писали су да је Дмитриченко можда желео да се освети због тога што његова девојка балерина Ангелина Воронцова, такође солистикиња у театру, није добила водећу улогу у "Лабудовом jезеру".

Дмитриченко, који се балетској трупи Баљшоја придружио 2002, имао је последњих година више значајних улога у том театру, укључујући ролу Ивана Грозног у истоименом балету и једну од главних улога у "Лабудовом језеру".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару