Читај ми!

Заробљени мировњаци УН-а на Голану

Уједињене нације саопштиле да је 20 мировњака заробљено на Голанској висоравни, на граници између Сирије и Израела, и да је упућен тим светске организације који треба да реши спорну ситуацију.

Двадесет припадника мировних снага Уједињених нација је заробљено на Голанској висоравни, на граници Израела и Сирије, а заробили су их "наоружани борци", саопштила је светска организација која је послала је свој тим да спорну ситуацију.

"Посматрачи УН-а су били у редовној мисији снабдевања и били су заустављени код осматрачнице 58, која је претрпела штету и евакуисана је прошлог викенда после тешких борба у непосредној близини Ал Џамлах", наводи се у саопштењу светске организације у Њујорку.

Из УН-а је наведено да око 20 припадника мировних снага светске организације заробљено од стране 30-ак наоружаних бораца на Голанској висорани, а да је потврда из Њујорка уследила као одговор на снимак који се појавио на Јутјубу, пренела је агенција Ројтерс.

Према правилима УН-а посматрачи у мировним мисијама нису наоружани.

АФП додаје да су сиријски активисти навели да су заробљени мировњаци са Филипина, мада из УН-а нису навели њихову националност.

Двогодишњи грађански рат у Сирији прелива се на област Голанске висоравни, коју је Израел одузео од Сирије у рату 1967. године и којом патролирају мировне снаге УН-а.

Израел је упозорио Савет безбедности УН пре два дана да не могу да очекују да ће "они стајати по страни" док се грађански рат из Сирије прелива преко сиријске границе, док је руски изасланик при УН-у Виталиј Чуркин, који председава Савету безбедности, оптужио наоружане групе за подривање безбедности између две државе сукобљавајући се на Голанској висоравни.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару