Читај ми!

Десетине погинулих код Алепа

На десетине побуњеника и владиних војника погинуло у најновијим окршајима у близини полицијске академије у северном делу Алепа. Више од 140 људи погинуло у ракетним нападима сиријске владе у Алепу и око тог града прошле седмице, а половина жртава су деца, саопштио "Хјуман рајтс воч".

У близини полицијске академије северног сиријског града Алепа, погинуло је на десетине побуњеника и владиних војника, саопштили су антирежимски активисти.

У последња два дана, у сукобима око Алепа погинуло је најмање 26 побуњеника, 40 војника лојалних Башару ел Асаду и петорица бораца провладиних милиција, саопштила је сиријска Опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону, пренела је агенција АП.

Организација "Хјуман рајтс воч", са седиштем у Њујорку, саопштила је да је више од 140 људи погинуло у ракетним нападима сиријске владе у Алепу и око тог града прошле седмице, а половина жртава су деца.

У тим ракетним нападима гађане су стамбене четврти, а више од 20 зграда је уништено.

Како је истакао "Хјуман рајтс воч", то је "ескалација незаконитих напада на сиријске цивиле".

Борбе у близини полицијске академије воде се и данас, две сукобљене стране засипају једна другу минобацачком паљбом, а владине снаге отпочеле су и ваздушне ударе на побуњеничке положаје, навела је сиријска Опсерваторија.

Борбе су у великој мери уништиле Алеп, који је сматран једним од најлепших сиријских градова, и довеле су до хуманитарне катастрофе за преостале цивиле у граду.

Опсерваторија је саопштила и да се број жртава у синоћној експлозији аутомобила бомбе у Дамаску попео на осам и да су сви погинули припадници снага безбедности.

Према процени Уједињених нација, око 70.000 људи изгубило је живот у Сирији од почетка конфликта, у марту 2011. године.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару