Читај ми!

Пјонгјанг сања Њујорк у пламену

На севернокорејском државном сајту објављен видео-снимак у којем се приказује ракетни напад на један град, прекривен америчком заставом. Град у пламену подсећа на Њујорк.

На видео-снимку од скоро четири минута, кој је објављен на државном сајту Северне Кореје Уриминзокири приказано је како ракета која полеће из те државе кружи око планете, а потом се види град у пламену који подсећа на Њујорк.

На снимку је приказан младић који сања лансирање ракете, која се уздиже изнад Северне Кореје, а потом се види град, који подсећа на Њујорк и који је увијен у америчку заставу.

Приказано је лансирање севернокорејске ракете дугог домета, која може да носи нуклеарну главу, због чега су Уједињене нације тој земљи у децембру прошле године увеле санкције.

Док пројектили падају на град и солитери се руше у пламену, виде се снимци славља у Северној Кореји.

Видео-снимак пропраћен је текстом да се негде у Сједињеним Државама уздижу облаци дима, јер је "само гнездо зла захватио пламен који је из њега кренуо", а музичка подлога је песма Мајкла Џексона "Ми смо свет".

Видео-снимак се завршава ликом уснулог младића и закључком да ће се "једном његов сан остварити".

У међувремену, свет са пажњом и зебњом прати најаве да ће ускоро Северна Кореја извршити још једну, трећу нуклеарну пробу.

Пјонганг је поручио да ће тестирање нуклеарне бомбе бити извршено "на захтев народа".

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи