Читај ми!

Упуцао возача и отео дете

Један човек ушао у школски аутобус у Алабами, упуцао возача и узео једно шестогодишње дете као таоца, које још увек држи у подземном бункеру. ФБИ и даље покушава да ослободи дечака.

Полиција је саопштила да је један човек ушао у школски аутобус у Алабами, упуцао возача и узео једно шестогодишње дете као таоца које још увек држи у подземном бункеру, јавља Си-Ен-Ен.

Драма је почела у уторак поподне и настављена је до раних часова у среду по локалном времену, а власти и ФБИ и даље очајнички покушавају да ослободе дечака.

Синоћ је отмичар држао дете у некој врсти подземног бункера и полиција је с њим комуницирала кроз пластичну цев.

"Наставићемо да марљиво радимо преко ноћи како би окончали овај ситуацију што је пре могуће", рекао је шериф округа Дејл.

Неколико сати касније, драма с отетим дететом је још трајала, јавио је WDHN.

Током ноћи власти су успеле да кроз цев у бункер пошаљу лекове које користи дете и утврде да није физички повређено, јавио је емитер.

Локални свештеник је рекао телевизији да му је неколико деце из аутобуса рекло да је драма почела у 15.40 по локалом времену. По речима једне девојке наоружани човек је ушао у аутобус и рекао им да изађу. Затим је зграбио малог дечака и четири пута пуцао у возача аутобуса.

Локалне власти нису дале информације шта је било с возачем, али су рекле да је једно лице преминуло после пуцњаве у аутобусу. WSFА и други локални медији јавили су да је возач умро.


Мајк Крил, комшија осумњиченог, рекао је да је такође разговарао с децом која су побегла из аутобуса. Он је рекао да је отмичар првобитно тражио двоје деце.

"Једно дете се од страха онесвестило и то је разлог што је успео да га ухвати", рекао је Крил телевизији WSFА.

Крил је навео да осумњичени живи у том крају око две године и да је изградио "склониште од бомби" када се доселио.

Власти нису саопштиле име осумњиченог. Од јутрос је ФБИ преузео команду у акцији против отмичара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи