Читај ми!

Египат, хаос због смртних пресуда

Најмање 30 особа погинуло, а више од 300 повређено у наредима у египатском граду Порт Саиду. Сукоби избили после изрицања смртне пресуде за 21 особу због учествовања у нередима на фудбалској утакмици прошлог фебруара када је погинуло 74 oсобе.

У сукобима у Порт Саиду погинуло је најмање 30 особа, а више од 300 је повређено, преноси Би-Би-Си. Нереди у египатском граду настали после изрицања смртних пресуда за 21 особу због учешћа у масовној тучи на фудбалској утакмици прошлог фебруара.

Незадовољни пресудом, демонстранти су покушали да упадну у затвор у којем се налазе, сада већ, осуђени за прошлогодишње нереде на којима је погинуло 74 особе.

Два полицајца убијена су из ватреног оружја испред главне затворске зграде у Порт Саиду одмах након изрицања пресуде.

Снаге безбедности реаговале су одмах, а, према првим извештајима, убијено је шесторо људи. После тога, демонстрације су се прелиле на улице.

У тренутку када је пресуда прочитана, породице страдалих у нередима у Порт Саиду су викали "Алаху акбар".

Суштинки, суд је био стављен пред свршен чин јер су навијачи Ал Ахлија најавили да ће направити хаос уколико кривци за насиље, навијачи Ал Масрија, не буду осуђени на смрт.

Пресуде осталим оптуженим ће бити изречене у марту.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи