Депардје пожурио?

Француска влада ће донети нову одредбу о опорезивању веома високих примања. Тиме ће бити замењена планирана, којом је најављена пореска стопа од 75 одсто. Да би избегао плаћање најављеног пореза, глумац Жерар Депардје однедавно живи у Белгији.

Влада Француске ће "у року од највише месец дана" донети нову одредбу о опорезивању веома високих примања и тако заменити планирану коју је крајем децембра оспорио Уставни савет, саопштава кабинет премијера.

Влада је у четвртак демантовала могућност одустајања од најављене пореске стопе од 75 одсто, што је најупечатљивија мера програма који припрема премијер Франсоа Оланд.

"За највише месец дана, биће понуђено ново решење", обећала је у петак Влада, променивши став. По Палати Матињон - седишту прмијера, "влада ради на много одредби".

"Све мора бити правно чврсто и функционално" у будућем пореском пропису који је унапред оспорио Уставни савет, кажу исти извори.

Уставни савет је оспорио планирану пореску меру, јер се односила на појединачног пореског обвезника који заради више од милион евра за годину дана, а не на домаћинство, како је у осталим случајевима.

Ради се о најављеном опорезивању по стопи од 75 одсто само прихода обвезника који превазилазе милион евра годишње.

Према речима министра задуженог за односе са Парламентом, Алена Видалија, Влада разматра "више линија" нове одредбе, да се врати опорезивању прихода домаћинства, или одбитку пореза.

"Рекли смо да ћемо за седам до осам недеља утврдити техничко решење и да ће оно бити у следећем закону о допуни буџета, априла или маја", рекао је министар за Ер-Те-Ел.

Француски глумац Жерар Депардје већ је, због најаве пореске стопе од 75 одсто крајем прошле године, запретио да ће се одрећи држављанства Француске, а почетком јануара је добио држављанство Русије.

Да би избегао плаћање најављеног пореза у својој земљи, Депардје (63), један од најбоље плаћених француских глумаца, однедавно живи у Белгији.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи