Читај ми!

Евакуисани ђаци из запаљеног аутобуса

Око 40 белгијских ђака евакуисано из запаљеног аутобуса у Швајцарској. Покренута је истрага како би се утврдио узрок пожара, наводи швајцарска полиција.

Трагедија је једва избегнута када је скоро 40 белгијских ђака евакуисано из запаљеног аутобуса у близини једног швајцарског тунела, мање од годину дана након што су 22 белгијска ученика погинула у страшној аутобуској несрећи у Швајцарској.

Укупно 45 путника, међу којима је било 38 деце узраста од 10 до 12 година, ишло је на скијање у северну Италију када се мотор аутобуса изненада запалио, навела је полиција у централном швајцарском кантону Ури.

Када је приметио пожар, возач је зауставио аутобус и евакуисао путнике, преноси АФП.

Полиција, која је покренула истрагу како би утврдила узрок пожара, саопштила је да су путници превезени у Италију другим аутобусом.

Белгијска новинска агенција Белга јавила је да је други аутобус исте белгијске компаније ишао иза запаљеног аутобуса и да је возач другог аутобуса видео пламен и упозорио колегу у првом аутобусу на опасност.

Два возача су успоставила контролу над пожаром пре него што су полиција и ватрогасци стигли на лице места.

У једном швајцарском тунелу у марту прошле године погинула су 22 детета и шест одраслих особа који су се налазили у белгијском аутобусу који је ударио у зид тунела.

Та несрећа се догодила када се 46 белгијских ђака враћало са скијања у Алпима. Одрасли су били њихови наставници и двојица возача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи