Читај ми!

Бомбашки напади у Ираку

Најмање 22 особе је погинуло, а 83 рањено, у низу бомбашких напада. Као разлог за нападе полиција наводи политичку кризу и раст секташких тензија.

У серији бомбашких напада у Ираку, погинуло је најмање 22 особе, а 83 је рањено, услед политичке кризе и раста секташких тензија, навели су полицијски званичници.

Укупно 15 напада изведено је у 13 градова на северу, у централном делу и на југу Ирака, јавила је агенција Франс прес

Седам људи из исте породице убила је бомба у близини њихове куће у граду Мусајаб, јужно од Багдада.

У претежном шиитском граду Хила, 95 километара јужно од Багдада, погинуло је још двоје људи када је експлодирао паркирани аутомобил-бомба у близини конвоја у коме је био и локални гувернер покрајине Бабил, пренела је агенција Ројтерс.

Експлозија се догодила у једној прометној улици, где се налазе канцеларије локалне самоуправе и где су се затекли шиитски ходочасници на пут до оближње Карбале поводом обележавања седам векова од смрти унука пророка Мухамеда, имама Хусеина, додаје АП.

У још неколико експлозија бомби на територијима где постоји сукоб око надлежности између ирачке централне владе и Курда у аутономном курдском региону, погинуло је још троје људи.

Две од три жртве у етнички мешовитом Киркуку погинуле су од експлозија бомби у тренутку док је полицијски тим покушавао да их демонтира.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи