Читај ми!

Монти наљутио Берлусконија

Одлука италијанског премијера у оставци Марија Монтија да учествује на ванредним изборима у фебруару разљутила Силвија Берлусконија. Бивши италијански премијер најављује покретање парламентарне истраге о паду своје владе.

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони критикује одлуку премијера у оставци Марија Монтија да учествује на парламентарним изборима у фебруару 2013. и обећава да ће покренути парламентарну истрагу о паду своје владе 2011. године.

Критике су уследиле након јучерашње Монтијеве одлуке да буде на челу центристичке коалиције на изборима предвиђеним за 24. и 25. фебруар 2013. године.

Берлускони каже да није очекивао да ће Монти радити противно његовим уверавањима, да "неће користити положај шефа техничке владе за касније учестовање у политици". Он каже да таквом одлуком тај уважени економиста и бивши европски комесар губи на кредибилитету.

Уколико Монти буде изабран за премијера, Берлускони најављује да ће одмах покренути парламентарну истрагу о паду своје владе, као и потоњем именовању Монтија за премијера.

Берлусконијава странка Народ слободе, после низа локалних корупционашких афера, али и лоше слике његове претходне владавине, према анкетама значајно заостаје за Демократском партијом с левог центра.

Очекује се да ће демократе предвођене Пјером Луиђијем Берсанијем победити са освојених 30 одсто гласова.

Монти је дошао на чело техничке владе у новембру 2011, пошто је Берлускони услед сексуалних скандала и других оптужби био приморан да поднесе оставку, док је Италија тонула све дубље у дужничку кризу.

Берлусконијева странка, која има највише посланика у парламенту, првобитно је подржавала Монтијеву владу и одлуке о повећању пореза, подизању старосне границе за пензију, као и друге непопуларне реформске мере.

Раније овог месеца, Берлускони је оптужио Монтијеву владу да води Италију у "спиралу рецесије", после чега је Монти одмах поднео оставку.

Берлускони је недавно најавио да ће се кандидовати на предстојећим изборима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи