Читај ми!

Снежна олуја у САД

Најмање 16 људи погинуло, а стотине хиљада домаћинстава остало без струје на североистоку САД због снежне олује, праћене кишом и јаким ветром. Јака олуја ствара незгоде на аутопутевима.

Снажна зимска олуја однела је најмање 16 живота на североистоку Сједињених Америчких Држава. Многи авионски летови су отказани, а стотине хиљада домова и компанија остало је без струје.

Јака олуја, праћена леденом кишом и суснежицом, довела је до саобраћајних незгода на аутопутевима.

Жртава је било у Албами, Тексасу, Кентакију, Луизијани и Арканзасу, а највећи број људи је страдао у саобраћајним удесима услед јаког ветра и поледице на коловозу.

Јак ветар и киша дошли су и до највећих градова на источној обали САД: Њујорка, Филаделфије и Бостона, али је у другим деловима североисточних области теже где су падали киша и снег, стварајућу проблеме путницима који покушавају да нађу начина да се врате својим кућама после Божних празника.

Упркос временским условима, није било отказаних летова у градовима као што су Њујорк, Филаделфија и Бостон.

Олуја је донела рекордне количине снежних падавина северном Тексасу и Арканзасу пре него што је захватила амерички југ на Божић, а потом се јуче усмерила ка североистоку.

Највише снега пало је у Пенсилванији, Њујорку и Новој Енглеској, а упозорења на зимску олују остала су на снази у већем делу североистока САД, саопштава је Национална метеролошка служба.

Владе Мисисипија и Алабаме прогласиле су ванредно стање.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи